Nieuws
Welkom
Clinic
Uitslagen
Verslagen
Trainingen
Hummel ZUIDHORuN
Loopagenda
Contact
Lidmaatschap
Links

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Welkom bij de Loopgroep Zuidhorn

Lopen is leuk, samen lopen is nog leuker!

Wij zijn een bloeiende hardloopvereniging, opgericht in 2000, van zo´n 150 leden. We hebben lopers die uitsluitend recreatief lopen, lopers die ook graag mee doen aan wedstrijden, lopers die vooral komen om de gezelligheid, lopers die werken aan hun conditie, kortom een bont gezelschap dat elkaar gevonden heeft onder het motto: ´Lopen is leuk, samen lopen is nog leuker´. Onze trainers zijn in staat om alle niveaus te bedienen, en bieden ons elke week een gevarieerd programma aan. Meer informatie is te vinden op de trainingspagina.

Evenementen

Inmiddels organiseert de loopgroep ook een tweetal evenementen: We hebben een aantal jaren geleden de organisatie van de Avondvierdaagse in mei overgenomen en in september 2005 hebben we voor het eerst een KNAU-wedstrijd midden in het dorp weten te organiseren: de ZUIDHORuN, waarvan op 20 september 2014 alweer de tiende editie plaats vindt.

Loopclinic

In de zomer van 2005 hebben we voor het eerst een clinic verzorgd, met als doel startende lopers voor te bereiden op het lopen van één ronde van de ZUIDHORuN of de 4-mijl. Dit was een groot succes. Inmiddels is dit een jaarlijks terugkerend evenement, dat wordt aangekondigd via de lokale kranten en deze website.

Stichting Loopgebeur´n Zuidhorn

Het organiseren van evenementen brengt een zeker risico met zich mee. Evenementen kunnen bijvoorbeeld door allerlei omstandigheden mislukken. Er kunnen dan financiële gevolgen zijn. Als zo´n evenement in dat geval onder de verantwoordelijk van de loopgroep wordt georganiseerd, draagt de loopgroep het financiële risico. Daarom is op 17 mei 2005 de Stichting Loopgebeur´n Zuidhorn opgericht. Een stichting die volledig onafhankelijk van de loopgroep genoemde twee evenementen organiseert en wellicht in de toekomst nog meer gaat doen. Statutair worden de leden van de stichting overigens ´gerecruteerd´ uit de loopgroep, dus naast onafhankelijkheid is er wel degelijk ook verbinding.

 


voor het laatst gewijzigd op 2019-01-15 22:25:17 Privacy & Disclaimer