Nieuws
Over ons
Loopclinic
Trainingen
Duurlopen
Loopagenda
Contact
Ledeninformatie

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

3e van der Veen en Kromhout run, Appelscha 1 september 2012

door Lies van der Wal

Na de vakantie is het toch moeilijk weer op gang komen. Weinig gelopen en verder veel eten. Dus kilo’s aangekomen en niet in topvorm. Maar het luie zweet moet er toch eens uit dus eigenlijk gisteren al besloten om vandaag te lopen, maar waar?

Het was kiezen zo na de vakantie met een toename aan aanbod van loopjes. Vanmorgen besloot ik maar eens door het bos te hobbelen. En ik hoopte voor Foeke dat er een kamelenmarkt was, dan had die ook wat. Dus vroeg uit de veren en na twee kopjes koffie maar op pad naar Appelscha. Daar veel te vroeg aanwezig, maar beter te vroeg dan te laat. Inschrijven en nog maar een kopje koffie aan de bar. Men beloofde mij bij inleveren van het startnummer een echt loopshirt. Ik had meteen weer zin om te gaan. Want ik ben gek op shirts.

Wat duurt het wachten toch lang ondanks het mooie weer. We stonden nog even bij het voetbalgebouw tot een kwartier voor start. En als een kudde schapen vertrok een lange lint lopers naar de start. Er klonk eerst een fluitsignaal voor de laatste minuut voor start. En na de minuut knalde het startschot keihard in mijn oren.

We draafden de bocht om direct het bos in. Eerst een fietspad van asfalt en later een heus schelpenpad. Maar waar ik niet helemaal op had gerekend was al die heuvels en bulten in de weg. Allemachtig! Tja, dan verneem je wat vakantie allemaal met je doet. Hijgen en puffen om door dit toch zware parcours door te komen.

Voor de afwisseling ging het pad weer over in beton pad en later weer bospad met weer bergen. Want het worden gaandeweg bergen hoor! Ik moest even rustig aan doen want ik was een beetje buiten adem. Tegen mijn zin in kan ik wel zeggen. Ik werd terstond ingehaald door drie anderen. Dit feit deed mij besluiten om toch weer te rennen of iets wat er op leek.

Na nog wat bochten kwam er weer bekend terrein in zicht. Ik zag de kamelenmarkt al staan. Dit terrein was niet ver van de finish. Ik wist dus dat het leed een beetje was geleden en gaf weer wat gas. Ik werd nog door twee mensen ingehaald maar dat mocht de pret niet drukken. En ja hoor daar was het eind. Ik werd door Jan de speaker nog even omgeroepen en ik was binnen.

Na een beetje sportdrank was het tijd voor het inleveren van mijn startnummer en het halen van mijn sportshirt. Daarna nog even douchen wat ook wel prettig is. Want douchen deed ik in principe thuis. Maar we wilden nog even naar de markt en dan is in bezweette kledij is dat niet zo leuk. Tijdens het douchen nog even gezellig gepraat met een paar oude Friese vrouwen. Daardoor kwam ik erachter dat er nog een leuk loopje is in Joure, de merke loop. Ik kreeg van de vrouwen te horen dat je alleen door voorinschrijving mee kunt doen. We wensten elkaar tot ziens en misschien tot de merke en ik ging nog een bakje koffie doen met Foeke. Daarna de kamelenmarkt en weer door naar huis. Een geslaagde dag met geen goede uitslag. Weer een shirt en ervaring rijker, dat is toch leuk. En wederom ben ik ook trots op mijn vaste supporter die mij door de zware tijden heen sleept.

 


voor het laatst gewijzigd op 2020-03-25 19:54:17 Privacy & Disclaimer