Nieuws
Over ons
Loopclinic
Trainingen
Duurlopen
Loopagenda
Contact
Ledeninformatie

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Halve marathon Lauwersoog Ulrum 1 augustus 2009

door Peter Disseldorp

Omstreeks 10 personen stonden zaterdagochtend 1 augustus om 11:30 bij de sporthal gereed voor vertrek naar Ulrum. Ulrum is de finish en de inschrijfplaats van de halve marathon van Lauwersoog naar Ulrum. In totaal liepen 13 leden van de loopgroep dit jaar deze halve marathon.

De 13 lopers kregen ondersteuning van 3 verzorgers Harry, Koos en Michael. Koos had de fiets op de auto van B gezet en kwam zo per sneltransport in Ulrum. Per fiets ging hij naar de start in Lauwersoog. Michael was samen met Harry van Zuidhorn naar Lauwersoog gefietst. Na de inschrijving in Ulrum werden de lopers per bus naar de Lauwersoog gebracht. De start vond plaats bij restaurant Schierzicht in de haven van Lauwersoog. Aangekomen in de haven moesten we nog ruim een uur wachten voor de daadwerkelijke start.

Harry en Michael waren ondertussen ook gearriveerd. Na een fietstocht van zon 30 km hadden ze honger gekregen en zaten een gebakken visje te verorberen. Ondertussen verdeelde de verzorgers de taken. De flessen en bidons werden gevuld en Koos op de weg van Ulrum naar Lauwersoog al een paar sponzen gescoord. Michael had noviteit gemaakt op het gebied van drinken. Aan de bagagedrager van zijn fiets zat een lange slang die was aangesloten op de bidon in zijn fietstas. Een loper kan zo al hardlopend de slang pakken en drinken.

Het parcours gaat via een lus op het haventerrein door het Lauwersmeergebied, langs de kazerne en via Zoutkamp naar Ulrum. Ik was in de achterhoede van start gegaan en in de lus zag ik een Keniaan een ruime voorsprong hebben op de rest van de lopers. Deze Keniaan werd overtuigend winnaar met een verschil van 7 minuten op nr. 2. De temperatuur was met 25 graden hoog en er stond een flinke tegenwind. De organisatie had over de 21,1 km acht verzorgingsposten ingericht en met onze drie verzorgers kwamen niets tekort.

Na de eerste kilometers liep ik samen met Geja een lekker tempo van ongeveer 10 km/u. Michael kwam regelmatig langs met sponzen en water. Het nieuwe drinksysteem van Michael werkte prima. Onderweg werden we aangemoedigd door vrolijke toeschouwers en een vrouwelijke hippie. Ze stond eenzaam langs kant en gezien haar uiterlijk kon zo uit Woodstock weggelopen zijn. Enthousiast stond ze te zwaaien met een fles water, die ze gelukkig voor ons, over een toevallig passerende wielrenner goot.
We liepen gestaag door en voor ik het besefte waren we al in Zoutkamp. Ondertussen haalde we heel wat lopers in. Tussen Zoutkamp en Ulrum kregen we Jan in het vizier. Jan was de man met de hamer tegenkomen en moest het even rustig aan doen. Gelukkig heeft hij wel de halve marathon uit kunnen lopen.

In Ulrum aangekomen maakt het parcours nog enkele kronkels. Ik was hierop voorbereid, maar het viel mij toch tegen. Je hoort de speaker bij finish en je ga dan uit van een paar honderd meter, maar het is dan nog 1,5 km tot de finish. Geja en ik hadden nog wat energie over om te versnellen naar een piek van 12 km/u. Na ongeveer 2 uur en 6 min kwamen we over de finish. Geen toptijd, maar ik heb prettig gelopen over een mooi parcours met prachtig weer.

Mede namens de andere lopers wil ik Harry, Michael en Koos bedanken voor hun ondersteuning.

 


voor het laatst gewijzigd op 2020-03-25 19:54:17 Privacy & Disclaimer