Nieuws
Over ons
Loopclinic
Trainingen
Duurlopen
Loopagenda
Contact
Ledeninformatie

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

16e Looptrainersdag 2011 te Nijmegen 12 november 2011

door Ellen Timminga

Op zaterdag 12 november 2011 is voor de 16e maal de Looptrainersdag op het Universitair Sportcentrum van de Radboud Universiteit te Nijmegen gehouden. Op deze jaarlijkse kennis- en ontmoetingsdag worden ontwikkelingen binnen de loopsport uitgedragen.

Dit jaar waren we met een flink aantal trainers van de partij: Bé, Dirk, Rins, Kees, Marjon, John en Ellen. ’s Ochtends om zeven uur vertrokken we uit Zuidhorn in twee auto’s bestuurd door John en Kees. We waren dit keer ruim op tijd aanwezig voor de opening door Gerard Nijboer, daardoor konden we zelfs een zitplaats in de zaal bemachtigen.

Na de openingen volgde een plenaire presentatie door Toine van de Goolberg met als titel 'Een verantwoorde loop opbouw voor beginners en licht gevorderden'. Ondanks het feit dat de spreker aangaf er een praktisch praatje van te maken, was dit helaas niet het geval. Getallen en ingewikkelde berekeningen vlogen volop over het scherm. Wij haakten dus al snel af. Jammer, want het onderwerp vonden we heel boeiend.

Vervolgens reikte Gerard Nijboer, coördinator wegatletiek van de Atletiekunie de loopsportprijs ‘De Loper’ uit. Dit jaar werd deze gewonnen door Hardlooptrainers Nederland. Deze organisatie kreeg de prijs vanwege de professionele weg die zij heeft ingeslagen en de enorme groei die daar uit voortvloeide. ‘De Loper’ is een breedtesport stimuleringsprijs die de Atletiekunie jaarlijks toekent aan een persoon, comité of instantie die zich op het gebied van de recreatieve loopsport heeft onderscheiden.

Wij volgden daarna drie series met workshops en praktijksessies over diverse onderwerpen. Net als in eerdere jaren hebben we deze in bijna alle gevallen als uitermate inspirerend ervaren. Gedurende de hele dag was er een loopsportmarkt waar zo'n 30 organisaties en bedrijven hun activiteiten en producten hebben gedemonstreerd en aangeboden. Hier konden we blote voetenschoenen passen, boeken bestuderen en kopen, marathonreizen boeken en nog veel meer.
In de pauzes en tijdens de lunchpauze zochten we elkaar op en bespraken we uitvoerig de verschillende ‘nieuwe’ inzichten. Daar troffen we natuurlijk ook onze Gerrit. Enkele workshops en praktijksessies die door onze trainers zijn gevolgd, zijn:

  • Speelse loopvormen
  • Vaartspel voor de recreatieve loper
  • Hardlopen is meer dan hardlopen
  • Beginnen met hardlopen? Eerst de basis en dan pas 'harder' lopen!
  • Variatie in loopoefenvormen
  • Trainen met minder belastbare lopers
  • Lekker leren lopen
  • Van aarzelend beginner naar enthousiast loper. Hoe aan te pakken?

In de afgelopen weken heb je vast gemerkt dat de trainers hieruit nieuwe inzichten en ideeën hebben opgedaan. Mocht je geďnteresseerd zijn in wat er allemaal te beleven was dan kun je op de site van de atletiekunie veel handouts van de workshops en praktijksessies vinden.

Na afloop hebben Kees en John ons weer veilig thuisgebracht.

 


voor het laatst gewijzigd op 2020-03-25 19:54:17 Privacy & Disclaimer