Nieuws
Over ons
Loopclinic
Trainingen
Duurlopen
Loopagenda
Contact
Ledeninformatie

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Toprun van het Noorden, 6 april 2013 Hoogkerk

door Peter Disseldorp

De Toprun (10 km)in Hoogkerk is de eerste wedstrijd - en trimloop van het Loopcircuit Noord Nederland, waar de Hummel ZUIDHORuN ook onderdeel van is. Ik had mij voorgenomen om dit jaar meer deel te nemen aan loopjes van 10 km (is namelijk heel gezellig en leuk), dus was Hoogkerk een mooie gelegenheid en dichtbij.

Woensdagavond tijdens de training een oproep gedaan wie er mee wilde gaan naar Hoogkerk, maar toen was er weinig respons. Gelukkig waren er uiteindelijk nog 8 leden van de loopgroep in Hoogkerk (Lies, Bea, Coos, Luuk, Reinder, Sieger en Coos).

De Toprun bestaat uit drie ronden en de start/finish is bij de sporthal in Hoogkerk. De inschrijving was in ook de sporthal en verliep voorspoedig. Helaas was het niet heel druk, maar de sfeer was prima. In het parcours zit een helling, die je dus drie keer op moet gaan. Bij helling op had je de oostenwind pal tegen. Na het inlopen heb ik mijn rode jasje uit gedaan, want ondanks de wind was het met de voorjaarszon veel te warm voor een jas.

Bij de start zag ik Reinder, Coos en Luuk voor mij in het vak staan. Reinder hoef ik niet te volgen, want die is na een kilometer al uit het zicht verdwenen. Normaal zou ik in staat moeten zijn om Coos en Luuk in de eerste kilometers op enige afstand te kunnen volgen. Ik besloot om een daarvoor te gaan. Na eerste keer de helling op, kwam ik in de afdaling zelfs langs Coos. Ik laat in een afdaling alle remmen los en zo snel als mijn benen kunnen gaan “val” ik naar beneden. Ik weet dat Coos dat niet doet, dus ik verwachtte dat hij mij weer zou inhalen. Luuk kon ik volgen, maar hij liep steeds meer uit. Ondanks de aanmoedigingen en aanwijzingen van onze trainer, Dirk, had ik grote moeite om mijn tempo vast te houden. De laatste 2 kilometer was afzien. Luuk kwam enkele honderden meters voor mij over de finish. Na 47 minuten kwam ik over de finish en even later kwam Coos ook binnen. Coos loopt over twee weken een marathon en is meer getraind voor de lange afstand, anders had hij mij zeker ingehaald. In de sporthal nog gezellig napraten met de andere lopers en dan naar huis. Lies bleek haar PR weer verbeterd te hebben en is na een blessure op de goede weg. De resultaten staan bij de uitslagen op de website. Mijn volgende loop zal waarschijnlijk de natuurloop in Sidderburen zijn.

 


voor het laatst gewijzigd op 2020-03-25 19:54:17 Privacy & Disclaimer