Nieuws
Over ons
Loopclinic
Trainingen
Duurlopen
Loopagenda
Contact
Ledeninformatie

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Halve Marathon Texel 30 september 2007

door Loek Mensinga

Na de Berenloop op Terschelling, Stortemelkloop Vlieland, Adventure run Ameland, Monnikenloop Schiermonnikoog nu ook op Texel een geweldige loop erbij. Heerlijk door duinen, bos en strand. De te lopen afstanden waren een halve marathon of 10 km met een unieke start vanaf de veerboot. De klep omhoog een geweldige toeter en dan lopen maar……. Je kreeg er kippenvel van al die enthousiaste lopers.

Als trouwe Texel gangers mochten we bij deze eerste aflevering van de halve marathon van Texel natuurlijk niet ontbreken. En ik moet zeggen een unieke ervaring en enorm gezellig en druk. Veel muziek langs het parcours en veel publiek bij Den Hoorn, op het strand en in Den Burg. Rijen dik enthousiaste toeschouwers naar de finish op het marktplein in Den Burg, waar allerlei kramen waren opgesteld en het gezellig was gemaakt met ook een koopzondag.

Door de unieke start van de veerboot (Vertrek vanaf Den Helder) was het aantal deelnemers beperkt tot 1350 en was de inschrijving na ongeveer 4 weken volgeboekt in het voorjaar.

Zelf kon ik een tempo aan houden ondanks bospaden, duinen en strand van gemiddeld 4.50 per km. Wat resulteerde in een eindtijd van 1.42.33. De hoogteverschillen in de duinen kwamen goed van pas en een lekkere training voor de bruggen in New York.

In New York de marathon lopen op 4 november is dit jaar het hoofddoel en daar paste deze halve marathon perfect in als een lange duurloop en gaan we de trainingcyclus afsluiten bij de marathon in Amsterdam met een halve marathon. Dan moeten we er klaar voor zijn.

Zie ook de website: http://www.texelhalvemarathon.nl/

Loek Mensinga vanaf het mooie eiland Texel d.d. 3 oktober 2007.

 


voor het laatst gewijzigd op 2020-03-25 19:54:17 Privacy & Disclaimer