Nieuws
Over ons
Loopclinic
Trainingen
Duurlopen
Loopagenda
Contact
Ledeninformatie

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Special Olympics 1, 2 en 3 juni 2012

door Bjorn Jacobs

Het verslag van Bjorn Jacobs over de Special Olympisch. Dat was in het weekend van 1-2-3 juni ’12. Het was leuk. Vrijdag zijn wij om 7.00 uur opgestaan, hebben we de laatste spullen ingepakt en daarna in de auto. We zijn tussen 9.00 uur en 10.00 uur vertrokken naar ’s-Hertogenbosch. Rond 12.00 uur zijn we bij een tante langs geweest en om14.15 uur daar weer weggegaan naar het winkelcentrum de Helftheuvel. Door naar Vught gereden om Bossche Bollen te kopen. En daarna naar de eindbestemming. Zo rond 16.00 uur aangekomen op de Zonnewende groepsaccommodatie. Dit ligt tussen snelweg A2 Sint-Michielsgestel. Ondertussen zijn de andere leden en ouders ook aangekomen.

Zo rond 17.00 uur met allen pasta gegeten; het was lekker. Om18.00 uur zijn wij met z’n allen naar de Brabantshallen gegaan om 18.25 waren we daar en om 18.30 uur gingen we opstellen voor het defilé. We moesten lang wachten. Om 19.30 uur was de openingsceremonie. Het was om 22.15 uur afgelopen. En om 22.45 uur waren we weer terug op Zonnewende. Ik lag met 5 dames op de slaapkamer en om 23.15 uur in bed.

Zaterdag om 7.00 uur opgestaan en ontbeten zo rond 7.30 uur en om 9.00 uur in de auto naar de atletiekbaan in ’s-Hertogenbosch. We waren daar om 9.30 uur op de atletiekbaan. Ik moest om 10.30 uur 100m sprint. Dat ging goed. Daarna het volgende onderdeel, dat was 1500m. Dat ging ook goed. Ik was klein beetje benauwd. Ik ben naar het winkelcentrum de Helftheuvel gegaan. Om 15.30 uur mocht ik kogelstoten. Dat ging ook goed. Het was om16.00 uur afgelopen. Wij waren om 16.30 uur in de Zonnewende. Zo rond 18.00 uur gingen wij avondeten. Dat was lekker. Stokbrood met een apart bordje kruidenboter en daarna van die driehoekjes met saus en crème fraiche en nog een stuk kip met patat en sla. Na hadden we ijs met slagroom en een koekje erbij. Ik heb daarna nog een ijsje gehad, want er was een moeder die geen zin had in ijs. Na het eten heb ik wat gelezen en er waren hapjes en chips en heb ik nog wat te drinken gehad. Ik ben om 23.00 uur naar bed gegaan.

Op zondag zijn we ook om 7.00 uur opgestaan, daarna weer ontbijt, om 9.00 uur in de auto en om 9.30 uur op de atletiekbaan. Daar heb ik nog meegeholpen met spullen sjouwen. Het regende nog steeds; toen ik wakker werd regende het al. In de regen twee partytenten opgezet voor de spullen. Daarna zijn we in de kantine gaan zitten. Daar was het lekker warm. Om 10.45 uur had ik de 100m sprint. Ik had de tweede plaats: een zilveren medaille. Om 11.30 uur de 1500m. Na 750 m kreeg ik pijn op mijn borst. Ik heb de 1500m uitgelopen. Bij de finish werd ik door een moeder opgevangen. Ik was moe en had klam zweet en pijn. Ik ben daar op de stoel gezet en de Rode Kruisman werd opgepiept om te komen met een rolstoelstoel. Ondertussen werd een pols telling gedaan, maar die was amper te voelen en was onregelmatig en ik zag grauw. De Rode Kruismannen kwamen eraan en vroegen mij dingen. Ondertussen was mijn trainer gebeld en mijn moeder stond op dat moment naast de trainer. Die had het door dat er iets mis was met mij. Ik ben in de rolstoel gaan zitten en met de Rode Kruismannen van de atletiekbaan afgegaan naar het materiaalhok. Daar hebben ze de Rode Kruisbus laten komen en ondertussen mij vragen gesteld of ik nog steeds pijn op mijn borst voelde. Dat was zo maar minder erg als eerst. Ik vond dat ik lang moest wachten op de Rode Kruisbus. Ik moest naar dokter in de Brabantshallen. Ik ben met Nathalie en mijn moeder in de bus gestapt en we zijn naar de Brabantshallen gereden. Onder begeleiding van twee Amerikaanse motoren met daar op twee verkeersregelaars. Zodat we niet op de kruispunten hoefden te stopen, maar door konden rijden. En we moesten nog een stukje om rijden. Bij de dokter werden weer vragen gesteld en mijn bloeddruk gemeten. Ook heeft ze naar mijn hart en longen geluisterd. En ik moest maandag 4 juni een afspraak maken met mijn eigen huisarts.

We zijn ook weer met de Rode Kruisbus teruggereden naar de atletiekbaan. Ik ben daar in de kantine neergezet op een stoel met een slaapzak en mijn boek. De trainer had voor mij geregeld dat ik nog mocht kogelstoten, want ik had die gemist omdat ik naar de dokter was. Om 14.15 uur was het zo ver: drie keer kogelstoten. Ik heb daar weer een zilveren medaille gewonnen. De andere atleten vroegen aan mij hoe het met mij was. Ik had een vijfdeplaats op de 1500m. Die had de trainer voor mij opgehaald. Om 16.00 uur was het afgelopen. We hebben de spullen in de auto gepakt en zijn naar Lelystad gereden. Daar hebben we gegeten in een wegrestaurant. Het eten was lekker en we hebben daar nog een groepsfoto gemaakt. Om 19.30 uur waren we klaar met eten en om 21.00 uur waren we thuis. Dit was het verslag van Bjorn Jacobs.

 


voor het laatst gewijzigd op 2020-03-25 19:54:17 Privacy & Disclaimer