Nieuws
Over ons
Loopclinic
Trainingen
Duurlopen
Loopagenda
Contact
Ledeninformatie

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Slachtemarathon 2016

door Jan Pijpker

Na lang twijfelen moest het maar eens gebeuren een marathon lopen.

Een leuk schema gekregen van Dirk en lekker fanatiek aan het trainen geslagen. De laatste week weinig gedaan en lekker veel koolhydraten gestapeld.

Op vrijdag alle kleding, gelletjes ed. klaargelegd. Uiteraard het sporthorloge aan de lader en daarna op tijd op bed.

Na heerlijk geslapen te hebben liep om kwart voor drie de wekker af.

Hoppa van bed af en sportkleding aan, sporthorloge om. Om daarna tot mijn schrik er achter te komen dat het sporthorloge maar opgeladen is tot 40%. Lichtelijk in paniek, Titia haar horloge opgezocht in de hoop dat die opgeladen was, gelukkig was die 80% geladen dus nog snel even aan de lader. Ff een broodje gegeten en ondertussen wel 10 keer gekeken of het horloge al vol was. Zolang mogelijk wachten om daarna naar Coos te lopen om samen met hem naar Briltil te rijden om de rest op te halen, ze stonden al op ons(mij) te wachten.

Op naar Raerd, auto geparkeerd en in de bus naar de start. Bij de start aangekomen moest bijna iedereen naar het toilet waardoor er een hele lange rij wachtenden waren, gelukkig waren Kees en ik zo slim om iets verder te kijken en we zagen in de schuur nog een wc waar niemand stond te wachten. Om 06:30 was de start, samen met Pieter,Rompt en Rene gestart en rustig beginnen was het advies, dus dat maar gedaan. Rompt en Rene waren iets sneller dan ons, maar laat ze maar lopen dacht ik. Na 12km Pieter achter gelaten en in een lekker tempo(6min10) doorgelopen. Op 30km dacht ik nog ff 3km zo doorgaan en dan proberen te versnellen. Maar op 33km deden mijn benen niet meer wat ik wou, dat worden nog lange 9km dacht ik. Na een aantal keren gejogd en gewandeld te hebben lukte het om de laatste 3km weer op een redelijk tempo de finish te halen. Voor de finish stonden Coos en Corry, Coos begon te glunderen toen hij mij zag aankomen en dat deed mij het laatste zetje geven. Vlak voor de finish werd ik nog aangemoedigd door de familie om daarna de finish te passeren. Achter de finish werd ik opgevangen door Titia, die klaar stond met een grote rode zakdoek voor de emoties. Na een poosje naast Rompt in de schaduw gezeten te hebben, Coos op gezocht om de andere lopers binnen te halen. Als eerste Arend-Jan die al fotograferend over de finish komt, hoe doet hij dat toch. Daarna kwamen Els en Erwin nog vrij fris binnen, later Karin en Pieter. Waarna alleen Be nog moest komen, dit duurde best lang voor ons gevoel en we werden al een beetje ongerust. Gelukkig kwam hij er toch nog aan gelopen en onder luid geschreeuw heeft ook hij het volbracht. Het was voor mij een erg warm debuut op de marathon waarbij mijn eindtijd 04:36 was. Ik was daar niet helemaal tevreden over, maar nu na een aantal dagen denk ik: van de 1500 starters komen er 150 niet over de finish, de laatste km staan er veel lopers stil om te rekken en strekken en jij klaagt omdat je 6 minuten langzamer was dan je langzaamste schema.

Kortom ik ben tevreden met mijn marathon debuut welke ik gelopen heb in voor mij zeer warme omstandigheden.

 


voor het laatst gewijzigd op 2020-03-25 19:54:17 Privacy & Disclaimer