Nieuws
Over ons
Loopclinic
Trainingen
Duurlopen
Loopagenda
Contact
Ledeninformatie

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Posbankloop, Velp 26 september 2010

door Peter Disseldorp

De Posbankloop is één van de bekende recreatieve lopen in Nederland. Het aantal deelnemers aan de hoofdafstand van 15 km is ongeveer 2500 en groeit elk jaar. Een groot deel van het heuvelachtige parcours ligt in het Nationaal Park Veluwezoom en gaat over verharde wegen. Na de start in Velp loop je naar Rheden en dan heuveltje op naar de Posbank (90m), daarna moet er nog een tandje bij en kom je op de Tafelberg (103m) om de weg te vervolgen naar de Zijpenberg (106m). Daarna knal je omlaag naar een niveau van ongeveer 40m. De volgende uitdaging is een echte kuitenbijter namelijk de Emmapiramide van 80 meter. Na deze laatste heuvel is het 3 km afdalen naar de finish in Velp. Hieronder de hoogtekaart van het parcours.

Samen met een aantal collega’s van het werk had ik besloten om dit jaar mee te doen aan de Posbankloop. Het was prachtig weer om te lopen, zonnig met af en toe een wolkje en een temperatuur van ongeveer 15 graden. Heel anders dan de regen in Berlijn waar op dat moment een groot aantal leden van de loopgroep meededen aan de marathon.

Het startschot knalde en we gingen op pad ieder op zijn eigen tempo. Na de start merkte ik pas dat ik mijn borstband van de hartslagmeter vergeten was om te doen. Dat was even balen, want nu moest ik op gevoel lopen en had ik ook geen tussentijden. De eerste kilometers naar Rheden waren redelijk vlak, maar toen kwam het: de weg naar de Posbank. Ik probeerde mijn ritme gelijk te houden en mijn paslengte korter te maken. Kronkelend ging de weg omhoog evenals mijn gepuf. De omgeving en het uitzicht was magnifiek. Ondanks de inspanning, was het een plezier om hier lopen. Het ging nu een beetje omlaag en weer omhoog. Ik haalde een tweetal collega’s in, die vlak bij elkaar liepen. Na de Zijpenberg ging flink omlaag. Ik gooide alle remmen los en liep met grote passen naar beneden. Het viel flink tegen, toen ik weer tegen de zwaartekracht in moest gaan. Ze noemen de Emmapiramide ook wel de Muur en dat is niet voor niets. De kuitspieren worden danig op de proef gesteld. Na de Emmapiramide is het afdalen. Na 1 uur 16 min en 27 sec. kwam ik over de finish, een verbetering van bijna een minuut van mijn snelste tijd op de 15 km.

De posbankloop is een aanrader om te lopen.

 


voor het laatst gewijzigd op 2020-03-25 19:54:17 Privacy & Disclaimer