Nieuws
Over ons
Loopclinic
Trainingen
Duurlopen
Loopagenda
Contact
Ledeninformatie

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Natuurloop Siddeburen 2011
23 apr 2011 16,1 km

door Peter Disseldorp

Op zaterdag 23 april werd voor de 20e keer de Natuurloop in Siddeburen georganiseerd. De Natuurloop was de tweede wedstrijd van het Loopcircuit Noord Nederland. Het loopcircuit heeft dit jaar een doorstart gemaakt. De stichting, die het loopcircuit jarenlang organiseerde, stopte vorig jaar haar activiteiten. De organisaties van de wedstrijden van het loopcircuit hebben een vereniging opgericht om gezamenlijk het Loopcircuit Noord Nederland voort te zetten. Het resultaat tot nu toe was als vanouds. Ik heb aan de eerste twee wedstrijden meegedaan en ik heb als loper niets gemerkt van de doorstart. Een pluim op het vele werk van het bestuur van de vereniging Loopcircuit Noord Nederland.

Samen met Sake Jager, Luuk Kruizinga en Rob van der Meulen ben ik naar Siddeburen gereden. Daar aangekomen, kwamen we van de loopgroep Rene Leemburg, Rompt Noordenbos, Marco Warnier, Ludo Abbink en Robert Santema tegen. Luuk liep de 10 km en de anderen gingen de 10 mijl lopen. De inschrijving vond plaats in de sporthal van Siddeburen. Zoals altijd in het loopcircuit betaal je bij de ingang, waarna je naar desbetreffende tafel ga om je eigen in te schrijven. Ik heb een loopcircuitnummer (LC nr) en het inschrijven gaat dan razendsnel. Je hoeft geen formulier in te vullen, want alle gegevens zijn bekend. Het roepen van het LC nr en je naam is voldoende, wat een gemak! Gelijk ook maar een stempelkaart opgehaald, want dat was ik bij de Torenloop vergeten.

Op ons gemak hebben we de laatste voorbereidingen getroffen en daarna zijn we naar de start gelopen. De temperatuur was zo hoog, dat we maar niet hebben ingelopen. Ter nagedachtenis van Dick Haveman, werd een minuut stilte gehouden. Dick Haverman, de omgekomen politieman in Baflo, was een fervent hardloper. Na de minuut stilte werd het startschot gegeven.

Het eerste deel van de route gaat door het dorp en langs de N33. Bij de start was ik toch weer te snel weggegaan. Ik liep een tempo van 5 min/km en dat was veel te snel. Na een paar kilometer ben ik langzaam afgezakt naar tempo van ongeveer 5min30/km. Na het stuk langs de N33 ging de route langs het bos naar het afwateringskanaal van het Schildmeer. Het stuk langs het bos was, vanwege de droogte, erg stoffig en bood ook geen bescherming tegen de zon. Bij het Schildmeer gingen langs het strand met vele zonaanbidders. Het was erg warm en ik dacht ‘Disseldorp wie gaat er nu met deze warmte lopen?’. Mijn lichaam protesteerde, maar je loopt toch maar door. Voor je het weet ben je op weg terug naar Siddeburen en loop je weer lang de N33. Ik kreeg daar Rob in het vizier. Ik was tot ongeveer 150 meter genaderd. Maar na de laatste waterpost leek Rob vleugels te krijgen en verdween hij in de verte. In Siddeburen volgde nog een rondje Siddebuursterbos met lekker veel schaduw en daarna recht naar de finish. Na 1 uur 26 min had ik de 10 mijl volbracht en voelde ik mij moe en voldaan. Al met al een gezellige en geslaagde zaterdagmiddag.

 


voor het laatst gewijzigd op 2020-03-25 19:54:17 Privacy & Disclaimer