Nieuws
Over ons
Loopclinic
Trainingen
Duurlopen
Loopagenda
Contact
Ledeninformatie

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

4de Mit 'n Kander Run op 4 juni 2005

Zuidhorn had in het late voorjaar van 2005 twee sportevenementen in één week: de Avondvierdaagse en 4e Mit ’n Kanderrun. Beide evenementen waren een groot succes en beide werden georganiseerd door leden van de Loopgroep Zuidhorn.

Avondvierdaagse 30, 31 mei, 1 en 2 juni

Maar liefst rond de 800 deelnemers, van jong tot oud, wandelden er dit jaar mee. Hoewel het weer op maandag en donderdag niet zo meewerkte, was het op dinsdag en woensdag juist prima: niet te warm en lekker droog. De wandelaars konden genieten van fraaie routes in en om Zuidhorn, waarbij sommige stukjes langs weinig bekende maar verrassend mooie paden gingen. Ook dit jaar liep alles weer op rolletjes en was het hele gebeuren perfect georganiseerd.

4de Mit 'n Kander Run op 4 juni

De zaterdagmiddag na de Avondvierdaagse was er het hardloopfestijn van de Mit ’n Kanderrun, die bestaat uit een kidsrun en een teamloop voor volwassenen. De heftige onweersbuien van een dag eerder waren gelukkig helemaal weggetrokken en hadden plaatsgemaakt voor schitterende wolkenluchten met grote stukken blauw. De route voerde o.a. door Aduard, Fransum en Den Ham en ging voor een groot deel over verharde paden dwars door de weilanden, waardoor het een genot was om te lopen.

Aan de kidsrun deden zo’n 100 kinderen mee in vier categorieën: groep 1/2, 3/4, 5/6, en 7/8. De uitslagen staan hieronder. Bij de kinderen was burgemeester Fennema aanwezig, die ze wegschoot en samen met Arend Jan Zwarteveen de prijzen uitreikte.

Na de kidsrun startten de 10 km-loop en de halve marathon, waar ongeveer 100 volwassenen verdeeld over 25 teams meededen. Het bijzondere van de Mit ’n Kanderrun is dat de gekozen afstand in teamverband moet worden afgelegd. Een team bestaat uit maximaal vier personen én eventueel een fietser/captain. De lopers moeten de hele afstand samen afleggen. Het is dus geen estafette. Bij de Mit ’n Kanderrun ligt de nadruk meer op samen lopen dan op snel lopen, al wordt van elk team wel een eindtijd opgemaakt. Start en finish liggen bij zwembad De Waterborgh en na afloop mag men gratis zwemmen. Ook dit jaar was alles tot in de puntjes georganiseerd, waarbij met name de dames bij de drankposten, de verkeersregelaars en de motorrijders een grote pluim verdienen. Op www.mitnkanderrun.nl zijn vele foto’s van de loop te vinden, samen met verdere informatie over dit jaarlijks terugkerende gebeuren.
Bijzonder aan de Mit ‘n Kanderrun is verder, dat het inschrijfgeld geheel ten goede komt aan de Stichting World Runners, die zich inzet voor kinderen in de derde wereld. Zo wordt er bijvoorbeeld een kindertehuis in Kenia ondersteund. Naast het inschrijfgeld van de deelnemers kwam er ook geld binnen van ruim 30 sponsors in Zuidhorn en Noordhorn en van een aantal vaste sponsors van de Stichting World Runners. Bovendien had de gemeente Zuidhorn, net als vorig jaar, een bedrag van € 300,-- ter beschikking gesteld. De exacte opbrengst van de loop is op dit moment nog niet bekend, maar het is in ieder geval meer dan €1000,--

 


voor het laatst gewijzigd op 2020-03-25 19:54:17 Privacy & Disclaimer