Nieuws
Over ons
Loopclinic
Trainingen
Duurlopen
Loopagenda
Contact
Ledeninformatie

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Leekster Lenteloop

door Peter Disseldorp

Zaterdag 21maart de start van de lente en de dag van de Leekster Lente Loop (LLL). Het is prachtig weer met een lekker voorjaarszonnetje en een licht briesje. De thermometer staat op 12 graden Celsius. Het kriebelt om mee te doen, maar is dat wel verstandig. Een week geleden heb ik de halve marathon van de City – Pier –City loop in Den Haag gelopen en om dan nu weer een halve marathon te lopen lijkt mij niet verstandig.

De loop begint om half drie, dus ik heb de hele ochtend om te piekeren. Op het programma staat eerst het ontwortelen van een boom. Het was niet zo grote boom, maar het is toch nog een hele klus om alle wortels door te kappen. Na enige hulp van mijn buurman, hij is hovenier, krijg ik de boom uit de grond. Nu nog even boodschappen doen,voordat ik moet besluiten of ik nu wel of niet mee ga doen aan de LLL. Op de terugweg kom ik Coos Datema tegen. Hij gaat in ieder geval vanmiddag naar Leek. Hij heeft een deal gemaakt met Be, Geja en Rob. Zij lopen eerst naar Leek en doen daarna mee aan de halve marathon. Coos rijdt met de auto naar Leek en gaat na de halve marathon lopend terug naar Zuidhorn. Rob, Be en Geja gaan dan terug met de auto. Alle vier zijn ze in training voor de marathon in Utrecht en moeten de nodige voorbereidingskilometers maken. Ik weet dan nog steeds niet of ik ga lopen en welke afstand.

Pas om half twee neem ik het besluit om toch naar Leek te gaan. Het is zulk prachtig weer en het is ook mogelijk om 12,8 km te lopen. Snel omkleden en de spullen bij elkaar gezocht. Ik moet toch nog opschieten wil ik op tijd zijn. Gelukkig is er genoeg ruimte op de parkeerplaats bij het startpunt. Snel een startnummer opgehaald en wat ingelopen. Bij de start staat een grote groep lopers van onze loopgroep. Ik ben de enige die de de 12,8 km ga lopen. Gelukkig loop ik dezelfde route als de halve marathon, maar moet je voor de halve nogmaals tweede ronde lopen.

Het startschot valt en ik ga van start. De andere lopers van de loopgroep heb ik niet meer in zicht, zij de stonden in het vak voor de halve marathon. Ik ga rustig van start, het weer is prachtig en ik ben blij dat ik het bekende rode jasje in de auto heb gelaten en een korte tight heb aangedaan. We lopen eerst een klein rondje bij de haven en gaan dan het landgoed van Nienoord op. Na een paar kilometer heb ik Be en Geja in het vizier. Zij koersen op een snelheid van 6 minuten/km en dat lijkt mij een lekker tempo. Zij heb al 12 km, van Zuidhorn naar Leek, gelopen. Ik ga er rustig achterhangen, want het pad is te smal om naast elkaar te lopen.. We lopen op de fietspaden van het landgoed en het is een prachtig gebied om te lopen. We lopen rustig door en de eerste korte ronde zit er op.

We gaan nu de grote ronde lopen, die via Lettelbert gaat. Deze ronde hoef ik maar 1 keer te lopen. maar Geja en Be moeten deze ronde twee keer lopen. Onderweg blijft Geja gezellig kletsen, dat loopt lekker door. En voor ik het in de gaten heb, zijn we bij het watersportcentrum alwaar de laatste verzorgingspost is. Geja en Be blijven even staan om te drinken. Ik probeer dat al lopende, maar veel gaat er naast. Ik ga versnellen en lijk wel vleugels te krijgen. Ik haal de een na de ander in en dat geeft wel een kick. Waarschijnlijk moeten ze allemaal nog een ronde en ben ik zo bij de finish, maar dit mag de pret niet drukken. Zelf wordt ik nog ingehaald door de nummers 1 en 2 van de halve marathon, tjonge wat gaan die hard. In een tijd van 1:12:29 kom ik over de finish. Bij de verzorgingspost nog even Geja en Be aangemoedigd, die hun tweede ronde nog moeten lopen. Zelf moet ik snel naar huis, want ik had al een boze sms van mij dochter. Ze wachtte op haar privé taxi.

 


voor het laatst gewijzigd op 2020-03-25 19:54:17 Privacy & Disclaimer