Nieuws
Over ons
Loopclinic
Trainingen
Duurlopen
Loopagenda
Contact
Ledeninformatie

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Hardlopen op reis

door Peter Disseldorp

Ga je op reis voor vakantie of voor werk, neem je hardloopschoenen mee. Zelfs als ik maar drie dagen weg ga, dan neem ik mijn hardloopschoenen mee. Hardloopschoenen nemen redelijk veel ruimte in de koffer (zeker met mijn maat 46) in, maar je kan ze behoorlijk plat krijgen of volstoppen met andere spullen. Vergeet niet om je schoenen in plasticzakken te doen. Op de heenweg zijn ze waarschijnlijk nog droog en schoon, maar je weet nooit in welk weer of op welk terrein je kan lopen.

Ga je lopen, vergeet dan bij donker niet om een reflectiehesje aan te doen en hier en daar nog wat feestverlichting. Afhankelijk van het land en de plaats heb je soms veel bekijks, maar dan weet je gelijk dat je zichtbaar bent. Een SOS-coin op je schoen, ID-kaart en geld in je broekzak is ook aan te raden.

Een aantal keren per jaar moet ik voor mijn werk naar een of ander Europees land voor een vergadering. Deze keer was de vergaderplaats Budapest en dat gedurende hele week. Op het eerste gezicht niet aantrekkelijk om door het centrum te gaan hardlopen, maar aan de andere kant kan je in korte tijd veel zien. En na een dag vergaderen heb je wel zin om even buiten te lopen. Dit keer zag ik kans om op maandag- en donderdagavond erop uit te gaan. Na de vergadering, die op maandag doorging tot 19:30, snel omgekleed en gelopen in een verlicht park voor het hotel. Toch nog even de trap op gelopen naar de burchtheuvel aan de Donau. Mijn hartslag ging naar zijn max. Boven een prachtig zicht over de Donau. Met uitzicht op het verlichtte Hongaars parlementsgebouw aan de andere zijde en de verlichtte bruggen was het uitzicht magnifiek. Dat was even rustig genieten en tegelijk kon mijn hartspier ook weer in zijn normale ritme komen.

Op donderdagavond ben ik op advies van mijn hardlopende Noorse en Zweedse collega’s naar het bekende Margiteiland in de Donau gelopen. Dit eiland ligt midden in de Donau tussen Buda (westzijde van de Donau) en Pest (oostzijde van de Donau) in. Het eiland is bijna 3 km lang en wordt voornamelijk voor sport en recreatie gebruikt. Op het eiland waren vele lopers hun rondje aan het lopen. Langs de rand van het hele eiland is speciaal voor hardlopers een zacht verend pad aangelegd. Het pad is voldoende verlicht en gezien alle individuele lopers en loopsters redelijk veilig. Na anderhalf uur was ik, lekker fysiek moe, weer terug in het hotel en gereed voor de volgende vergaderdag.

Lopen in het buitenland heeft zijn charme. Je kan snel de omgeving verkennen en je loopt in een andere omgeving. Ga je op reis voor werk of vakantie, neem je hardloopschoenen mee. Er is altijd wel een moment te vinden om een rondje te lopen en er is altijd wel een leuke route te vinden. Mijn volgende trip zal naar Trondheim zijn. Naar de vergadering en de saaie vliegreis kijk ik niet uit. Wel naar de route die mijn Noorse collega zou gaan uitzetten.

 


voor het laatst gewijzigd op 2020-03-25 19:54:17 Privacy & Disclaimer