Nieuws
Over ons
Loopclinic
Trainingen
Duurlopen
Loopagenda
Contact
Ledeninformatie

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

PWN Halve Marathon Egmond 11 januari 2009

door Marco Warnier

Na mijn debuut gemaakt te hebben bij de halve marathon in Blijham leek het me een uitdaging om ook in Egmond aan de start te verschijnen. Op de training al heroÔsche verhalen gehoord van Arend-Jan dus dat wilde ik ook wel eens meemaken. Helaas bleek het niet meer mogelijk te zijn om zelf in te schrijven, dus had ik de hoop al opgegeven toen ik 8 januari op de nieuwjaarsreceptie van de loopgroep kwam. Het onderwerp Egmond kwam daar toch ter sprake, waarbij ik nogmaals aangaf best mee te willen lopen maar geen startnummer had. Gerrit wou nog wel een poging doen om wat mensen te bellen, toen ik opeens werd aangeschoten dat er binnen de loopgroep nog een startnummer beschikbaar was: Corry van Dongen kon helaas zelf niet meelopen maar had haar startnummer nog thuisliggen. Gelijk het ijzer smeden als het heet is, dus dezelfde avond had ik een envelop met startnummer voor Egmond in mijn bezit! Als tegenprestatie gaf ik aan een verslag op de site te plaatsen.

De weervoorspellingen waren best goed, er werd zonnig weer voorspeld maar wel koud met een harde (windkracht 6) zuidenwind. Dat kon langs de kust weleens tegenvallen, 7km met de wind tegen! Maar eerst met de bus nog naar Egmond toe, dus samen met Rob op zondagmorgen vroeg naar Groningen gereden. Het was een ontspannen busreis en ruim op tijd waren we in Egmond aangekomen. Echt perfect geregeld zo met de bus, midden in Egmond en we konden onze spullen in de bus achterlaten. Tijd genoeg om nog koffie te drinken in Egmond en even te kijken langs het strand. Er stond inderdaad een straffe wind en de gevoelstemperatuur was flink laag.

Om 12:50 zou ik starten, het eerste recreantenvak achter de wedstrijd- en businesslopers. Omdat de meesten die mee waren in de bus in het wedstrijdvak zouden starten, had ik tijd genoeg om in mijn startvak te komen en een plekje vooraan te zoeken. De wegwerpponcho was wel nodig om tijdens het wachten niet teveel af te koelen. Uiteindelijk stond ik bij de start inderdaad helemaal vooraan, dus door Egmond kon ik mooi zonder problemen lopen. Voor ik het dorp uitwas (3km) kwam ik de eerste businesslopers al tegen, en op het strand was het 1 langgerekt lint van hardlopers. Wat een mooi gezicht als je dan vanaf het duin het strand oploopt en je ziet al die mensen lopen zover als je kunt kijken! Ik koos ervoor om aan de rechterzijde te lopen in de hoop zolang mogelijk een harde ondergrond te hebben. Door de harde wind werd je gewoon gedwongen bij de groep te blijven, als je in je eentje probeerde stond je gevoelsmatig gelijk stil zo hard waaide het (en ik heb het geprobeerd ?). De vloed kwam ook alweer opzetten, daardoor kon ik niet voorkomen dat ik op een gegeven moment toch een nat voetje haalde. Gelukkig heb ik daar de rest van de loop geen last (blaren) van gekregen.

Na 7km strand een lekkere klim de duinen in, en na 10,5km stond de klok op 49:14. Vanaf dat moment kregen we de wind in de rug en met het zonnetje erbij warm je dan al snel op. Het was nog steeds 1 langgerekt lint van hardlopers door de duinen, wat het helaas onmogelijk maakte je eigen tempo te lopen. Dus dan maar genieten van het mooie uitzicht, zelfs midden in de winter is het een mooi gevarieerd duingebied!

Na ongeveer 19km kon ik toch wel merken dat ik te hard had gelopen op het strand, de pijp begon leeg te raken. En dan komen er nog een paar gemene klimmetjes waarbij de Bloedweg vlak voor het einde toch echt wel pittig is! Vlak voor de finish moet je ook nog even omhoog waarna ik na 1:40:13 de welverdiende (?) medaille in ontvangst mocht nemen.

Even bijkomen, drinken en dan uitlopen op weg naar de bus. Samen met Rob op zoek naar het sportcentrum voor een douche, helaas was dit niet mogelijk waar wij waren omdat het zwembad waar de kleedruimte inzat vorig jaar failliet was gegaan. Dan maar alleen omkleden en de douche tot ís avonds uitstellen. De bar was wel open dus nog even kunnen genieten van een biertje voordat we met de bus weer terugreden naar Groningen. Uiteindelijk om 19:30 weer thuis en dan snel onder de douche.

Al met al was dit een fantastische ervaring om mee te mogen maken, en daarvoor wil ik Corry van Dongen ook via deze weg bedanken dat ik haar startnummer over mocht nemen. Omdat de voornaam op het startnummer stond ben ik gedurende de loop verschillende keren als Corry aangemoedigd!

 


voor het laatst gewijzigd op 2020-03-25 19:54:17 Privacy & Disclaimer