Nieuws
Over ons
Loopclinic
Trainingen
Duurlopen
Loopagenda
Contact
Ledeninformatie
Sociale Media

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

De 24ste editie van de Berenloop, 6 en 7 november 2021

door Wanda Hulsebos

Afgelopen weekend was het weer `het eerste weekend van november` en dus tijd voor de Berenloop op Terschelling.

Vrijdagmiddag vertrokken Miranda en ik met de boot naar dit prachtige eiland om een lang weekend Berenloop te gaan beleven. Op het hele eiland waren vele grote en kleine beren te zien en vlaggetjes, de eilandbewoners hadden hun best gedaan om de juiste sfeer te maken, erg leuk!

Op zaterdag gingen wij samen Kleintje Berenloop van 10 kilometer lopen en zondag wilden we dan de andere lopers aanmoedigen en van het sfeertje genieten.

De windkracht op zaterdag was 4-5 beaufort, het was droog en heel soms piepte de zon er zelfs even door, prima hardloopweer. Het eerste gedeelte was door het bos via een smal pad en vrij vlak maar in het tweede gedeelte waren er veel hoogte verschillen en hadden we de wind vol in het gezicht. Een pittige maar zeer leuke route met de verschillende elementen.

Omdat Titia en Jan natuurlijk regelmatig op het eiland ́wonen ́ zijn we na de loop even op de thee geweest en heb ik met Jan de route doorgenomen om te kijken waar we het beste konden gaan staan om onze lopers aan te moedigen.

Toen we op zondagochtend nog in onze stacaravan waren kregen we via sociale media te horen dat de route werd gewijzigd ivm de hoge waterstand. Het had in de nacht al behoorlijk gewaaid en geregend dus het verbaasde ons eigenlijk niet en waren een beetje blij voor alle lopers.

En zondag om 12 uur was het dan zover... Marina, Jan en Titia stonden in het startvak voor de halve en Alwin ging voor de 42,2. Het was guur, de wind was aangetrokken tot 6-7 beaufort met af en toe uitschieters naar 8, er waren heftige buien en er was zon, kortom het beloofde een zeer uitdagende Berenloop te worden.

We gingen op het 10 km punt bij Midsland staan en het was een genot om te beleven. Wel was het moeilijk om onze leden te spoten door de mensenmassa en Alwin ging daardoor aan onze aandacht voorbij, Marina had óns gevonden en als grote verrassing hebben we ook nog onze oud trainer Dirk gespot!

En daar kwamen ze aan!!! Jan en Tita, het was een bijzonder dag voor Titia want dit zou haar eerste halve marathon worden en daar ging vandaag ook onze speciale aandacht naar uit. We hebben haar aangemoedigd om vervolgens weer op de fiets te springen en te racen naar West om een paar honderd meter voor de finish onze lopers weer aan te moedigen.

We zagen een fris en vrolijk zwaaiende Marina die volop aan het genieten was en zagen dat ́onze ́ Dirk het toch wel zwaar had. Waar wij stonden moesten de lopers nog even de hoogte in daardoor werd het toetje van de loop nog even gemeen zwaar.

De soep werd op een gegeven moment wat dunner en nu konden we goed de weg langs kijken op zoek naar dat prachtige clubsetje Jan en Titia. En ja hoor, daar kwamen ze aan..... Het ging natuurlijk iets zwaarder maar Titia kon nog zichtbaar genieten van het moment en stevende af op de finish met haar Jan. Prachtig!

Later stuurde Marina nog een bericht dat Alwin gespot was dus ook hij was goed over de finish gekomen.

Allen vonden ze het prachtig maar oh wat was het een beproeving op een eiland met haar prachtige natuur en elementen, Berenloop tot volgend jaar!

 
voor het laatst gewijzigd op 2020-11-12 20:43:29 Privacy & Disclaimer