Nieuws
Over ons
Loopclinic
Trainingen
Duurlopen
Loopagenda
Contact
Ledeninformatie

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Berenloop Terschelling 4 november 2012

door Jan Pijpker

Na de Berenloop van 2011 had ik besloten om lid te worden van Loopgroep Zuidhorn, met als doel om mijn snelheid te verbeteren. Hierdoor moest het lukken om in 2012 een halve marathon te lopen binnen 2 uur, dat dit niet gelukt is ligt niet aan de loopgroep maar aan mijn tegenvallend loopjaar (blessure/griep).

Op vrijdag 2 november vertrokken we (ik en mijn vrouw) naar ons appartement op Terschelling, we namen de boot van 09:45 uur. De boot zat lekker vol met hoofdzakelijk lopers, dit was te zien aan de vele smalle gezichten. Op Terschelling aangekomen scheen zowaar de zon, gelijk maar even een whatsapp gestuurd naar Marinda van “ je kunt komen de zon schijnt hier”. We liepen gelijk door naar restaurant Zeezicht om even te eten en te genieten van het uitzicht over de Waddenzee. Hier troffen wij voor het vierde jaar op rij loopgroep Garrelsweer, die altijd met veel gezellige drukte binnen komen.

Na de lunch de bus opgezocht en gingen we naar ons appartement Stormvogel in Baaiduinen. Daar onze bagage gedumpt, fietsen gehuurd en gelijk door naar de winkel om boodschappen te doen voordat Marinda en Jurgen kwamen. Om 16:00 uur kwamen Marinda en Jurgen aan en hebben we naast ons appartement in het nachtcafé koffie gedronken en zelf gebakken appeltaart gegeten. ‘s Avonds lekker bij elkaar gezeten en ons voorbereid op de loop, ik d.m.v. stomen met Dampo tegen de verkoudheid die mij al een paar weken plaagt. Marinda in de weer met koelen en insmeren van haar pijnlijke enkel waar ze al een paar weken last van heeft en daardoor bijna niet meer heeft gelopen.

Op zaterdag kwam ik er achter dat ik alleen maar een shirtje met korte mouwen bij mij had, dus maar even naar West om te kijken of er nog een shirtje te krijgen was en om alvast een beetje de sfeer te proeven. We gingen op de fiets en hoopten dat we het droog hielden. Helaas begon het na 5 minuten flink te regenen en kwamen we zeiknat aan op West; lekker voor mijn verkoudheid. Na een shirtje gekocht te hebben kun je op West met regen niet veel anders doen dan ergens iets gaan drinken. Dat hebben we dan ook gedaan en daarna zijn we terug naar het appartement gegaan om droge kleding aan te trekken.

Op zondag zijn we lekker rustig wakker geworden, daarna ontbeten en ons klaar gemaakt voor de Berenloop. Nog even overlegd met Marinda, “ga je lopen of niet?” Ze besloot te starten en een sleutel van ons appartement mee te nemen. Dit lig op 6,5 km aan het parcours zodat, als het niet ging, ze uit kon stappen bij ons appartement. Ik besloot voor mijzelf dat ik zolang bij haar zal blijven, een toptijd zat er toch niet in met mijn verkoudheid en longen die vol zitten. Gelukkig was het droog en de voorspelling was dat het tot een uur of 4 droog zal blijven. Op de fiets naar West om ons vervolgens op te stellen in het startvak. We troffen Kees Afman nog aan die de hele ging lopen en hij wilde het rustig aan doen. Hij was namelijk nog niet helemaal goed getraind en dacht er ongeveer 4 uur over te doen (en dat noemt hij rustig aan). Ongeveer 7 minuten na het startschot begon de loop voor ons dan ook. We liepen in een lekker tempo van 6,10min/km richting Stayokay. Bij de beklimming van de eerste duin kwam Peter Disseldorp naast ons lopen. We hebben nog even gekletst en hem verteld wat voor parcours hij kon verwachten, waarna hij ons succes wensten en in zijn eigen tempo verder ging. Boven gekomen vroeg ik Marinda “gaat het?” En het antwoord was kort en duidelijk “NEE”, maar hopen dat ze Baaiduinen haalt dacht ik. Gelukkig konden we het tempo weer oppakken en lekker doorlopen. We werden nog ingehaald door Hester Metselaar waarbij we beiden dachten, als die maar niet te snel begint. In Baaiduinen Marinda gevraagd wat doe je stoppen of doorgaan? Ze besloot om door te gaan en maar te zien hoe ver ze kwam. Oké dacht ik, dan gaan we lekker samen verder en eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik het ook wel een lekker tempo vond en het is met zijn tweeën ook wel zo gezellig. Het 10km punt passeerden we in 01:01:15 uur. Daarna op naar het strand. Bij de strandopgang zag ik dat Marinda het moeilijk kreeg en op het strand heb ik haar proberen mee te nemen in een leuk tempo. Dit lukte aardig, bij West aan Zee even op haar gewacht en daarna op naar het bos. Hier ging het lampje langzaam uit bij Marinda en ze zei tegen mij “ga maar”, waarop ik zei: “nee we gaan door, want anders begin je te wandelen.” Na 16 km zei Marinda het nogmaals, omdat het bij haar echt niet meer ging. Hierna ben ik voluit gesprint naar de finish en kwam mijn training van de loopgroep van pas. Onderweg in de laatste km veel mensen in gehaald en zag ik daar in mijn ooghoek Dirk Schipper staan? Vlak voor West heb ik Hester nog ingehaald en haar onder het lopen nog even aangemoedigd. Na de finish even flink hoesten en wel zo erg dat iemand van de EHBO gelijk naar me toe kwam. Gelukkig kon ik daar mijn longen even goed leeg maken en na wat drinken Marinda opgewacht die ondanks haar enkelblessure toch nog een Pr liep.

Al met al een geslaagde en gezellige loop gehad. Op naar de Berenloop van 2013!

 


voor het laatst gewijzigd op 2020-03-25 19:54:17 Privacy & Disclaimer