Nieuws
Over ons
Loopclinic
Trainingen
Duurlopen
Loopagenda
Contact
Ledeninformatie

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Stadsloop Appingedam 27 juni 2009

door Peter Disseldorp

Zaterdag heb ik de stadsloop van Appingedam gelopen. De hoofdafstand is 10 km en bestaat uit twee rondes van 5 km door Appingedam. Ik ben samen met Luuk Kruizinga naar Appingedam gegaan. Luuk had deze loop al een paar keer eerder gelopen en wist precies waar moesten zijn. We waren ruim op tijd, dus het was nog lekker rustig bij de inschrijving. Na de administratieve verplichtingen konden we het herinnerings T-shirt afhalen. Het was een prachtig roze T-shirt wat verdacht veel leek op het T-shirt van de ladiesrun in Groningen.

We hadden nog ruim de tijd om naar de peuterrun en de 1K runaway te kijken.
De 1K runaway is bedacht door de atletiekunie en heeft tot doel om kinderen te stimuleren om te gaan sporten. Er zijn 4 leeftijdscategorieŽn van 8 jaar tot 13 jaar, die weer onderverdeeld zijn in meisjes en jongens.
Er wordt een afstand gelopen van 1000 meter en de tijd wordt door middel van de championchip gemeten. De 1K runawayís worden verspreid door het land georganiseerd. De beste lopers van die wedstrijden worden uitgenodigd voor de landelijke wedstrijd in Amsterdam. De snelheden die de jongens en meisjes realiseren zijn zeer respectabel. De snelste jongens en meisjes doen ongeveer 3 min 30 over de 1000m.

Om 18:45 konden wij aan de bak. De temperatuur was ruim 23 graden en op sommige stukken van het parcours was geen zuchtje wind. Het parcours is geheel vrij gemaakt voor de loop. De verzorging is prima geregeld, op diverse plaatsen staan waterposten. Na het startschot zie ik Luuk wegschieten en ik zie hem pas weer na de finish terug. Het lopen gaat moeizaam, maar het vele publiek maakt het weer wat makkelijker. Langs de route staan enthousiaste mensen de lopers aan te moedigen en op diverse plekken staan bandjes of is er op ander wijze muziek. In het centrum van Appingedam is het een groot feest en met veel plezier leg ik de laatste kilometer af. Het lukt nog om wat te versnellen en met een tijd van 49 min 56 kom ik over de finish. Luuk staat dan al enkele minuten te wachten. Hij heeft een tijd van 45 min 28. Al met al hebben we genoten van een gezellige loop met veel toeschouwers en een goede organisatie. Als je houdt van een gezellige sfeer, dan ik deze loop aanraden.

 


voor het laatst gewijzigd op 2020-03-25 19:54:17 Privacy & Disclaimer