Nieuws
Over ons
Loopclinic
Trainingen
Duurlopen
Loopagenda
Contact
Ledeninformatie

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Ameland Adventure Run 2006
16 dec 2006 21,1 km

door Rob van der Meulen

’s Morgens, het is nog donker en bij het aandoen van het eerste lampje blijkt het ook nat buiten. Kortom, niets niet aantrekkelijk om vandaag een stukje te gaan hardlopen, maar gelukkig heb je een afspraak gemaakt met een 2-tal collega’s Fedde de Boer uit Zuidhorn en Jörgen van der Velde uit Groningen, en heb je het startnummer al thuis gestuurd gekregen. Geen keus dus, gelukkig maar. De gisteravond reeds gesmeerde broodjes opgepeuzeld en de nodige koppen thee naar binnen en dan word ik zoals afgesproken om 08:15 uur opgehaald voor vertrek naar Holwerd.

De reis verloopt voorspoedig want wie denkt er nu , in deze omstandigheden, aan een lekker stukje sport, terwijl het bed nog lekker warm is en de verwarmingsbuizen langzaam tikkend op temperatuur komen. Op de dam naar de haven ontstaat er plots een file, en gelijk ontstaat er een lichte aarzeling. Deze aarzeling wordt alleen maar groter als we over het wad een boot zien aankomen. Gaan we ‘m halen? Natuurlijk. Iedereen wil mee en parkeert snel zijn/haar auto om vervolgens aan te schuiven in de rij voor de boot. Bij vertrek van de boot is hij afgeladen, zitten is er niet meer bij en iedereen is bezig met eten, drinken, kletsen en het ontmoeten van oude dan wel nieuwe vrienden. Op het eiland gaat de hele meute in een keer door naar de gymzaal. Deze is voorzien van een “vloerbedekking” en banken zodat iedereen zich hier kan omkleden en voorbereiden. Het is tijd om naar buiten te gaan.

Beetje inlopen en natuurlijk een kleine verplaatsing naar de startlocatie. Als we daar aankomen, dan is het ook bijna zover. Iedereen wordt gemaand zich in het juiste startvak te begeven. Precies om 11:30 uur zijn we er allemaal klaar voor en wordt er een lichtelijk onverstaanbaar speech afgestoken door een plaatselijke coryfee. Dit wordt niet gewaardeerd door de weergoden en er vallen enkele rake druppels, waardoor de roep om het startschot alleen maar toeneemt. Dan klinkt er een schot. De wedstrijders en Amelanders zijn weg. Wij beginnen ook te lopen en denken te kunnen beginnen maar helaas het hek gaat alweer dicht. Het tweede schot valt en we kunnen op weg. Eerst Nes maar uit, daarna nog zo’n 2 kilometer door het bos, heuvel op en heuvel neer. Dan draaien we een schelpenpad op recht naar zee. Het strand; 6 kilometer lang. Daarna weer door de duinen en terug over een schelpen pad voor een dikke kilometer. We zijn nu op het 10 kilometer punt. Nu steken we het eiland over naar de waddenkust en lopen onder de dijk langs. Het 15 kilometer punt is halverwege de dijk en op een gegeven moment slaan we weer rechts af richting Buren. Door het dorp en dan op naar Nes. In Nes pakken we de rondweg naar het zuiden en zien daar het 20 km punt, nog even en we zijn binnen. In Nes is het alweer gezellig, en zo’n kleine 1 uur en 50 minuten later zie ik mijn collega’s weer.

Het zit er weer op. Nu nog een lekkere douche! Maar al wat kwam geen warm water, dan maar de koude versie. Daarna terug naar de boot van 14:30 uur, en genieten van de koffie tijdens de overtocht. Na het ontschepen een file van auto’s die het parkeerterrein af wil om vervolgens de terugreis te aanvaarden. Om 16:30 uur kunnen we thuis nog eens evalueren over de afgelopen dag, vanaf nu kunnen de verhalen alleen maar mooier worden……..

 


voor het laatst gewijzigd op 2020-03-25 19:54:17 Privacy & Disclaimer