Nieuws
Over ons
Loopclinic
Trainingen
Duurlopen
Loopagenda
Contact
Ledeninformatie

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Derde cross-training winterseizoen 2012/2013

door Peter Disseldorp

De derde cross-training van dit winterseizoen werd door Dirk op zaterdag 19 januari gegeven. De eerste cross-training in Norg had ik ook meegedaan en dat was mij goed bevallen. Het is heel wat anders dan een training op de weg. Dat merkte ik ook de dagen na de eerste cross-training aan de spierpijn op diverse plaatsen. De tweede cross-training had ik helaas gemist, maar nu was ik gelukkig weer van de partij.

Deze keer vond de cross-training plaats in het stadspark waar, volgens een ingewijde Bron, geen heuveltjes te vinden zijn. Nou, ik weet nu wel beter. Het stadspark is een mooi terrein om je voor te bereiden op de Zevenheuvelenloop of een ander loopje met heuvels. Om half tien vertrokken we met 9 man, om precies te zijn met 8 mannen en 1 dame (Lies) naar het stadspark. We waren net gearriveerd toen Dirk daar op de fiets aankwam. De temperatuur was een paar graden onder nul, maar door de stevige oostenwind was de gevoelstemperatuur een stuk lager. Ik was dan ook blij dat ik dikke handschoenen aan had, maar desondanks bleven mijn handen in het begin ijskoud.

Dirk begon de training met rustig inlopen. Wij passeerde een groep honden met wat mensen erbij. Sommige honden bleken het prettig te vinden om tussen de benen door van Coos te lopen, maar verder waren ze meer met elkaar bezig dan met ons. De tripling en skipping half hoog en extra hoog volgde elkaar snel op. Eerst op een vlak deel, maar later helling op. Dezelfde helling werd gebruikt voor een aantal versnellingen. Samen met een tweetal andere loopgroepen was het een gezellige drukte van lopers in het park.

We bleven constant lopen, want stilstaan was met de koude wind uit den boze. Voor haasje over, bleek onze basisschooltijd te ver achter ons en dat moest nog maar eens over. In de tweede run ging het mis, Lies sprong over mij heen en maakte een buiteling op de grond. Wat er precies gebeurde weet ik niet, maar gelukkig kon ze de training vervolgen met alleen wat droge modder op de kleren. Na nog enkele heuveltjes bedwongen te hebben was de anderhalf uur al weer voorbij.

Dirk, ik heb er van genoten. De volgende cross-training zal plaats vinden in het Noorderplantsoen, ik hoop er dan weer bij te kunnen zijn.

 


voor het laatst gewijzigd op 2020-03-25 19:54:17 Privacy & Disclaimer