Nieuws
Over ons
Loopclinic
Trainingen
Duurlopen
Loopagenda
Contact
Ledeninformatie

 

Alleen voor leden:
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

MIJN 1 e MARATHON

door Wiebe Kloppenburg

1 oktober geweest. Nu gaat het er echt op lijken. Sinds begin juli aan het trainen voor een heuse marathon. In augustus een halve dag voor de sluiting van de inschrijving Amsterdam Marathon een startbewijs besteld.

Gelukkig dienen er zich geen blessures aan nu het aantal km's per week stijgt.

Michel gebeld om mijn benen eens goed los te masseren want afgelopen zondag 28/9 heb ik 32 km gelopen van Zuidhorn naar het Bergummermeer. Het leuke van zo'n lange afstand alleen lopen is dat je genoeg tijd hebt om alles in je body en benen te voelen. Na 10 km kun je alvast een ambu bestellen want bij 20 km zul je geen stap meer kunnen verzetten. "Mind fucken"heet dat. Door het zingen van liedjes kwam ik toch heel door die 32 km heen. Nu helemaal overtuigd dat het moet gaan lukken!

Week 40 mag je al wat gaan afbouwen. Zondag 5/10 nog 21 km gelopen met de Koosduurloopclub,dat ging ook lekker. Michel masseert de beentjes weer los.

En in week 41 loop ik nog minder en ga steeds meer twijfelen of ik nog wel KAN hardlopen....Nu helemaal overtuigd dat het niet zal gaan lukken! Gelukkig is er op de donderdag een rondje Aduard te lopen. HEERLIJK ! Zondag is er dan de 4 Mijl en die wil ik meelopen met de POST NL. Rustig aan hé !

Wijnand vertelt mij alvast dat dat niet gaat lukken met 21000 lopers om je heen. Hij heeft gelijk,een PR gelopen.Direct door naar de massagetent waar een jonge-dame en heer zich elk over een been ontfermen.Met frisse beentjes naar huis.

Week 42. Yep, de laatste week : weinig trainen, veel rusten,koolhydraten stapelen,welke smaken gel gaan mee, veel water drinken en welk pakje aan...wordt het niet te warm..te koud..te veel wind ..te veel regen....

's Nachts droom je over de marathon , waar zal de man met de hamer toeslaan, 42 km is wel errug lang.

Moet dat nog allemaal op je 56 e?? Maar ja een Coos D. en Pieter de H,zelfde bouwjaar,lopen ongeveer elk jaar een marathon met 2 vingers in de neus...Kom op !

De marathonstress zit nu goed in mijn lijf en het kan niet snel genoeg zondag zijn.

Zaterdag kneedt M.voor de laatste keer de benen los.Alles gepakt voor de zondag en met de "kampeerbus"naar Weesp. Hier proberen te slapen en met pijn in de rug wakker geworden om 6 uur. OEF !! Vast spanning. Met de trein naar Amsterdam Zuid. Op het station direct al tussen de lopers . Nu begint het echt te worden. Startnummer ophalen en door naar het Olympisch Stadion.Wat een drukte, dat wordt nooit om 9.15 in het stadion.Noem het een amsterdamse chaos.Hé , wie staat er achter mij ..Peter D.! We wensen elkaar succes toe.Voor mij staan 3 grieken Kaliméra,Kalá ? Direct geinformeerd naar de Marathon Classico van Marathon naar Athene Eén van hen had hem gelopen en het is erg pittig vanwege de hoogte verschillen en warmte. (Wordt dus geschrapt van mijn Bucketlist.)

Gelukkig kun je in het stadion nog fiks plassen,niets kan een mooie run nu nog in de weg staan.De Kenianen zijn al 18 minuten op pad als ik en velen met mij zich uit het O.S. persen. Heerlijk, LOPEN !!

Aan de andere kant van de weg zie ik de Kenianen voorbij racen.De eerste 12 km is mezelf steeds temperen. Niet boven de 10 km/uur komen. Iedereen heeft me gewaarschuwd.Spaar je in het begin.

De tocht langs de Amstel naar Oudekerk is mooi,windje er bij en een leuk jaagpad om op te lopen i.p.v. op de harde weg.Ik waan mij op een trainingsrondje langs het van Starkenborghkanaal. KM 18 het 2e gelletje gaat er in ,Tropical !

Daar komt het 21.1 km punt : 2 uur 13 Dan moet er wellicht een tijd onder de 4.30 in zitten. Alles voelt goed en vanaf nu ga ik op mijn gevoel lopen.Boven de 10 mag nu !Bij de Utrechtse brug kom ik Teun voor de 3e keer tegen die de race op de I pad vastlegt. 5 km verder op staan Jacco en zijn vriendin mij aan te moedigen. Super! Dit geeft vleugels. De saaie Spaklerweg af en het 30 km punt gepasseerd. Schijnbaar zijn er extra verzorgings posten i.v.m het weer want op dit deel van het traject kan ik geen AAdrink of bananen meer zien.Ik heb genoeg aan mijn eigen gordel met hap en sap. 35 km. Nu wordt het oppasssen voor de man met de hamer. Ja , de hoeveelheid wandelende lopers neemt toe, anderen bewerken muurtjes en bomen om de benen weer loopvaardig te krijgen. Ik ren maar door om de hamerman voor te blijven. YEP de Heineken brouwerij, we komen op bekend terrein. Ik draai het Vondelpark in de finale begint! Op de klok zie ik dat er wellicht nog onder de 4.20 gelopen kan worden. Ik neem de caffeine gel, bah wat vies! en zet een eindspurt in. Wat schitterend om het Olympisch Stadion in de verte te zien. In mijn hoofd zoemt het van: Het gaat lukken man !! Een marathon uitlopen 4 jaar nadat ik ben begonnen met hardlopen. Onder de ingang van het O.S. staan de tranen al in mijn ogen. Het is fantastisch om hier te finishen. Wat een grote medaille ! Buiten staan vriend en kids me al op te wachten. Na een goddelijke douche en massage in sporthallen Zuid de stad in om een hapje te eten. (zelfs 2 trappen oplopen naar het restaurant lukt nog )

Ten slotte; denk je er over om eens een marathon te gaan lopen, ga trainen want het is een super ervaring. Zeg maar VET COOL !!!

 


voor het laatst gewijzigd op 2020-03-25 19:54:17 Privacy & Disclaimer